Plommonfromage

Du behöver Det här behövs: 1 l plommon 1 dl vatten 6 st gelatinblad 2 st ägg 0.5 dl strösocker 1 st kesella (250 g)...

Du behöver

Det här behövs:

1 l plommon
1 dl vatten
6 st gelatinblad
2 st ägg
0.5 dl strösocker
1 st kesella (250 g)
1.5 dl yoghurt naturell

Garnera med:

plommonklyftor

Gör så här

1

Koka frukten i vatten tills den känns mjuk (koka under lock men låt inte värmen vara för hög).

2

Passera frukten, räkna med att 2 deciliter går åt till fromagen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

3

Dela äggen och vispa upp gulorna med sockret. Tillsätt Kesella, yoghurt och plommonpurén.

4

Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned lösningen i smeten. Vispa slutligen äggvitorna till ett fast skum och blanda med det övriga.

5

Häll smeten i en lämplig skål och gör eventuellt en papperskrage så att fromagen får litet höjd. Låt stå i kylskåp i några timmar eller över natten. Lossa papperskragen och garnera med plommonklyftor.

Scroll to Top