RECEPT FRÅN HJ

Persikocurd

Fint att ge bort!

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 burkar
0 röstande.

Du behöver

    2 burkar (à ca 4 dl):

  • 2 stycken gelatinblad
  • 6 stycken äggulor
  • 4 deciliter persikopuré se recept Vaniljkokta persikor
  • 2 deciliter strösocker
  • 1 styck citron pressad saft
  • 150 gram smör rumsvarmt

Gör så här

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulorna lätt i en bunke.

2

Koka upp persikopuré och socker och citronsaft. Häll blandningen över de uppvispade äggulorna. Häll tillbaka i kastrullen och värm tills krämen tjocknar.

3

Krama ur gelatinbladet och rör ner i krämen tillsammans med smöret. Rör om till en slät curd. Häll upp i varma burkar.


Passar till:

Recept