Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk pepparkakskrydda
- 2 msk filmjölk
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt
Garnera med:
1 dl vispgrädde
lingon
Ugn: 225°
1 rulltårta
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd försiktigt ner i smeten.
2
Rör i filmjölk och häll smeten i långpanna med bakplåtspap-per i botten. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
3
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lossa papp-ret. Låt svalna.
4
Fyllning: Vispa grädden och blanda med lingonsylt. Bred på bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med vispad grädde och lingon.