Pain au chocolat – på enklaste vis

Du behöver 4 kg smördegsplattor frysta, à 100 g 75 g mörk choklad 0.5 dl choklad- och hasselnötskräm Pensla med: 1 st ägg 1 dl...

Du behöver

  • 4 kg smördegsplattor frysta, à 100 g
  • 75 g mörk choklad
  • 0.5 dl choklad- och hasselnötskräm

Pensla med:

1 st ägg
1 dl flagad mandel

Garnera med:

florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°. Låt smördegsplattorna tina på en skärbräda.

2

Bryt chokladen i bitar och hacka den i matberedare, ganska fint. Tillsätt choklad- och hasselnötkrämen och mixa snabbt så allt blandas.

3

Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, ca 10 x 25 cm. Dela varje platta i två till drygt 12 cm långa bitar. Lägg en sträng chokladblandning längs kortsidan på varje bit och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt, pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.

4

Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter, tills rullarna pöst upp fint och fått en gyllene färg.

5

Låt svalna något och pudra med florsocker. Servera gärna bröden lite ljumma.


Kommentar:
I många europeiska länder, inte minst kring Medelhavet, består frukosten ofta av bara ett litet sött bakverk och en rejäl dos kaffe. Gör enkelt dina egna franska chokladbröd med färdig smördeg från frysen!

Scroll to Top