Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 0.25 g saffran
- 1.5 dl ris
- 0.5 dl vitt vin
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- salt och peppar
- 2 st bratwurst
- 2 dl gröna ärter
- 250 g räkor och kräftstjärtar
Garnera med:
2 st limeklyfta
timjan
salladsblad
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en gryta med olja och saffran. Tillsätt riset och låt det fräsa i 1 minut.
2
Späd med vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten och buljong, och låt riset sjuda långsamt, ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar.
3
Skär korvarna i bitar och stek dem i en varm stekpanna tills de får färg. Spola av ärterna i kallt vatten och fördela korv, ärter, räkor och kräftstjär-tar över paellan. Servera med lime och garnera med timjan och sallad.