RECEPT FRÅN HJ

Ostfylld kyckling i tomatsås med krossad potatis

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 4 dl tomatsås
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad basilika
  • Krossad potatis:

  • 800 g delikatesspotatis kokt
  • 50 g smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 175°/250°

Gör så här

1

Skär en djup ficka i varje filé och krydda med salt och peppar. Fördela riven mozzarella i fickorna. Tryck ihop filéerna.

2

Vänd filéerna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek kycklingen runt om tills den fått fin färg i stekpanna med smör.

3

Blanda två tredjedelar av tomatsåsen, grädde och fond och häll i en ugnsform. Lägg på kycklingen och häll på resten av såsen och strö över parmesanost och basilika. Tillaga kycklingen i ugnen på 175°, ca 30 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Låt kycklingen vila under folie under tiden potatisen tillagas.

4

Krossad potatis: Lägg de kokta potatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel så de krossas. Rör ihop rumsvarmt smör, riven vitlök och hackad chili och klicka över potatisen. Strö över parmesanost. Gratinera högt upp i ugnen tills de fått fin färg på 250°, ca 10 minuter. Servera med sallad.


Recept