Mjuk nötkaka

En mjuk sockerkaka med hasselnötter i smeten smakar bra till fikastunden. Kakan går också bra att frysa om du vill förbereda dig i förväg.

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Ugn: 180°

Gör så här

1
Mal nötterna. Smält matfettet och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med nötter och bakpulver. Rör ner det omväxlande i äggsmeten med smält matfett och mjölk.
3
Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad 1 1/2 liters form. Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter.
4
Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Nötkakan går att frysa.
Scroll to Top