Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 4 dl morötter om man finriver dem blir kakan saftigare
- 1.5 msk olja
- 3 dl mjöl
- 1.5 tsk kanel
- 1.5 tsk bikarbonat
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g färskost
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
En kaka
Gör så här
1
Vispa ihop ägg och socker. Riv morötterna och blanda dem med oljan. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2
Rör ner morötterna i äggblandningen och till sist mjölblandningen.
3
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 30–40 minuter.
4
Glasyr: Vispa smöret och färskosten mjukt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät glasyr. Bred glasyren på kakan när den har svalnat.