RECEPT FRÅN HJ

Minisockerkakor

Okänd
16 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 3 stycken ägg
  • 2 deciliter strösocker
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 1.5 teskedar bakpulver
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 tesked kanel
  • 1 deciliter mjölk
  • 6 stycken dadlar Hackade
  • Ugn: 175º

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och sikta ner i smeten. Tillsätt smör och mjölk och vänd ihop till en smet.

2

Smörj formarna väl och fördela smeten i formarna. Strö över hackade dadlar. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är klara, 15–20 minuter. Låt svalna i 10 minuter i formarna innan de stjälps upp.


Kommentar:
Tips! Vi bakade i små silikonformar som rymmer ca 1 dl smet.

Recept