RECEPT FRÅN HJ

Lyxpizza

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl vetemjöl special
  • Fyllning:

  • 2 st rödlök
  • 2 pkt bacon á 150 gram
  • 125 g färskost med smak
  • 2 pkt mozzarellaost á 150 gram
  • Topping:

  • 400 g kantareller färska
  • 1 msk smör
  • salt, peppar
  • 30 g rucola
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Pizzadeg: Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten, 37°, och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i salt, olja och mjöl och arbeta degen väl med maskin i minst 5 minuter, degen ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Fyllning: Skala, dela och skiva löken tunt. Dela baconskivorna på mitten och stek dem lätt i stekpanna.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i sex bitar. Kavla ut varje till en tunn botten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4

Bred på färskost och lägg på lök och bacon. Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Använd gärna varmluft så att flera pizzor kan gräddas samtidigt, fast sänk då värmen till 200°.

5

Topping: Ansa och stek kantarellerna och krydda med salt och peppar. Toppa de nygräddade pizzorna med kantareller och rucola.


Recept