RECEPT FRÅN HJ

Lövbiffsgratäng

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • 3 msk smör 1+2
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g färsk spenat
  • 800 g potatis
  • Ostsås:

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk timjan
  • 140 g ädelost
  • 10 st små tomater
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och peppra.

2

Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat tills allt blivit mjukt i en stekpanna med 2 msk smör.

3

Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, lövbiff och lök- och spenatfräs, och lägg i en smord ugnsform.

4

Ostsås: Vispa ihop mjölk, grädde, mjöl och senap i en kastrull, och koka upp under omrörning. Rör i riven ädelost och krydda med salt och peppar.

5

Häll såsen i formen och peta med en gaffel så att såsen rinner ner. Grädda i 30 minuter. Lägg på tomaterna och grädda tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.


Recept