RECEPT FRÅN HJ

Lingonremmar

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
20 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 6 deciliter lingon
  • 2 kryddmått kanel eller ingefära
  • 3 matskedar agavesirap
  • 1 matsked chiafrön
  • Ugn: 50°

Gör så här

1

Skölj och mixa lingonen med mixerstav i ett litermått och smaksätt med kanel och agavesirap. Tillsätt chiafrön, rör om och låt stå 30 minuter.

2

Bred ut lingonpurén jämnt på en plåt med bakplåtspapper, ca 3 mm tjockt. Torka med ugnsluckan på glänt i mitten av ugnen, 4–5 timmar, tills ytan är torr utan kladd. Men inte för länge så det blir torrt och sprött.

3

Låt purén med bakplåtspapperet kvar kallna på bakgaller. Klipp ut ca 1 1/2 cm breda remmar på längden. Dra loss papperet och rulla samman remmarna. Förvara i burk med lock.


Kommentar:
Köp gärna hem dubbla ingredienserna så du kan göra en plåt till, för de tar slut direkt… Gott som godis eller att dekorera glass eller tårtor med.

Recept