RECEPT FRÅN HJ

Laxsida med chili

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 700 g laxfilé
  • 3 msk honung
  • 0,5 st citron saften av
  • 1 msk ljus soja
  • 2 msk olivolja
  • 1 st röd chilipeppar
  • salt
  • 800 g spetskål
  • 25 g smör
  • peppar
  • Garnera med:

  • koriander
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda honung, citronsaft, soja och olja och ringla över laxen.

2

Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Strö den över laxen och krydda med salt.

3

Dela spetskålen i klyftor. Skär bort lite av rotstocken och lägg dem runt om laxen. Klicka smöret över kålen och krydda med salt och peppar.

4

Tillaga i ugn i ca 30 minuter. Ös gärna lite av spadet som bildats i formen över kålen. Garnera med koriander och citronklyftor.


Kommentar:
Fisk behöver inte alltid serveras med potatis och ris. Med ugnsrostad spetskål får du en helt annan smakupplevelse som jag tror att du kommer att uppskatta.

Recept