Lammkotletter med örter från ugnen

Perfekt bjudmat som kan göras i god tid och sedan bara gratineras i sista minuten.

Du behöver

  • 4 st lammkotletter dubbla
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk rosmarin finhackad färsk
  • 1 msk timjan finhackad färsk
  • salt peppar
  • 1 st lök stor gul
  • 3 st tomater
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl köttbuljong
  • 0.5 msk balsamvinäger

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg köttet på ett fat. Ringla över lite olivolja. Strö över ca hälften av de finhackade örterna. Vänd kotletterna och ringla över lite olivolja. Strö över resterande örter. Täck över fatet och låt det stå ca 2 timmar.

2
Skålla, skala och skär tomaterna under tiden i tjocka skivor

3
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Lägg löken i en smord eldfast form.

4
Snitta fettkanten på kotletterna på ett par ställen. Stek dem gyllene på båda sidorna. Salta och peppra dem. Lägg kotletterna över löken. Lägg tomatskivorna runtom.

5
Strö över mjölet i stekpannan och rör om. Späd med buljong och låt såsen koka några minuter. Tillsätt balsamvinäger. Häll såsen över kotletterna. Täck fatet med aluminiumfolie och stek dem klara mitt i ugnen ca 10 minuter. Är allt kallt så låt dem stå ca 15 minuter i ugnen.

6
Garnera med lite färsk timjan och rosmarin. Bjud en god potatisgratäng till.

Scroll to Top