RECEPT FRÅN HJ

Lakritskladdkaka med fudge

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk lakritspulver
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 75 g mörk choklad
  • Fudge:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • Servera med:

  • hallon
  • vispgrädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda socker, mjöl, kakao, lakritspulver och salt i en skål. Smält smöret och rör i tillsammans med äggen. Hacka chokladen fint och blanda ner i smeten.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kakan kallna.

3

Fudge: Blanda grädde, socker, sirap och hackad choklad i en kastrull. Låt småkoka i ca 20 minuter tills den tjocknar. Ta kastrullen av värmen och rör i smör.

4

Bred fudgen över kakan och ställ i kyl att stelna. Garnera med hallon och servera med grädda.


Recept