Du behöver
- 700 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 tsk vitlökspulver
- smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 200 g champinjoner
- 200 g savojkål
- 3 msk äppelcidervinäger
- 75 g soltorkade tomater
- 3 dl riven ost
Äggstanning:
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Servera med:
sallad
Ugn: 175°, 225°
Gör så här
1
Dela varje kycklingfilé på längden. Krydda väl med salt, peppar och vitlökspulver. Lägg i en form och klicka på 2 msk smör. Tillaga i ugn i 175°, ca 20 minuter tills kycklingen är klar.
2
Låt kycklingen vila i 10 minuter. Trasa sönder köttet till strimlor med en gaffel. Lägg kycklingen i en gratängform.
3
Skala och hacka löken. Hacka champinjonerna grovt. Fräs lök och champinjoner i smör i stekpanna.
4
Hacka savojkålen grovt och fräs i ett par minuter med lök och champinjoner. Tillsätt vinäger och låt den koka in. Krydda med salt och peppar och lägg fräset ovanpå kycklingen.
5
Strimla tomaterna och blanda ner i formen tillsammans med riven ost. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll i formen och baka i 225° i 30 minuter. Servera med sallad.