Kycklinggratäng med soltorkade tomater

Du behöver 700 g kycklingfilé salt och peppar 1 tsk vitlökspulver smör eller margarin 1 st gul lök 200 g champinjoner 200 g savojkål 3...

Du behöver

  • 700 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 200 g savojkål
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 75 g soltorkade tomater
  • 3 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Servera med:

sallad

Ugn: 175°, 225°

Gör så här

1
Dela varje kycklingfilé på längden. Krydda väl med salt, peppar och vitlökspulver. Lägg i en form och klicka på 2 msk smör. Tillaga i ugn i 175°, ca 20 minuter tills kycklingen är klar.

2
Låt kycklingen vila i 10 minuter. Trasa sönder köttet till strimlor med en gaffel. Lägg kycklingen i en gratängform.

3
Skala och hacka löken. Hacka champinjonerna grovt. Fräs lök och champinjoner i smör i stekpanna.

4
Hacka savojkålen grovt och fräs i ett par minuter med lök och champinjoner. Tillsätt vinäger och låt den koka in. Krydda med salt och peppar och lägg fräset ovanpå kycklingen.

5
Strimla tomaterna och blanda ner i formen tillsammans med riven ost. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll i formen och baka i 225° i 30 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top