Kycklingfilé med apelsinsås

Ostfylld och baconlindad kycklingfilé.

Du behöver

  • 4 st kycklingfilé
  • 125 g philadelphiaost
  • 0.5 tsk fransk senap
  • 1 tsk dragon smulad
  • salt och peppar
  • 4 skiva bacon
  • matfett

Apelsinsås:

2 st schalottenlök
0.5 st apelsin apelsin
0.75 dl pressad apelsinsaft
1 dl vin torrt vitt
2 dl hönsbuljong
1 tsk ingefära riven
maizena ca 1 msk för ljusa såser
1.5 msk smör
salt och peppar

Ugn:

200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär en skåra i varje kycklingfilé och banka ut dem lätt. Rör ut philadelphiaosten med senap och dragon.

2
Bred osten över filéerna och rulla samman dem. Krydda med salt och peppar. Vira in varje filé i 1 skiva bacon. Fäst med tandpetare.

3
Bryn varje filé i lite matfett. Lägg över dem i en eldfast form. Stek filéerna mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills de är genomstekta.

4
Skala och finhacka löken under tiden. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, vin, buljong och ingefära. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter. Sila såsen och häll tillbaka den i ka-strullen.

5
Låt såsen på nytt koka upp och red av den med Maizena. Såsen ska vara lite simmig. Smaka av och vispa ner smöret så att såsen blir blank. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top