RECEPT FRÅN HJ

Kycklingburgare med krämig currydressing

Köp mald färs eller kör kycklingfiléer i mindre bitar i mixern till en grov färs.

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg kycklingfärs
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • Currydressing:

  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 1,5 msk curry gärna stark
  • honung
  • 0,5 dl majonnäs valfritt
  • 2 dl yoghurt avrunnen
  • Att servera till:

  • sallad fin blandsallad
  • tomat röd eller gul
  • rödlök
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

1

Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Skär dem i små bitar. 

2

Blanda färsen med tomatbitarna, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Forma till biffar. Grilla på direkt värme i 4–8 minuter på vardera sida. Beroende på värme och tjocklek. 

3

Skölj salladen. Låt rinna av väl. Skiva lök och tomat. Ställ åt sidan. 

4

Smält smöret i en stekpanna. Hacka löken fint och stek med curryn. Tillsätt honung, låt svalna. Blanda lökröran med majonnäs och yoghurt. Salta och peppra.


Recept