Du behöver
- 250 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 dl vatten
- 1 tsk kycklingfond
- rosmarin
Till servering:
couscous med fetaost och tomat
Garnering:
färsk rosmarin
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i smör & rapsolja, ca 8 minuter per sida.
2
Hacka paprikan och skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det får färg.
3
Tillsätt crème fraiche, vatten och fond och koka i 5 minuter. Mixa såsen slät och smaka av med rosmarin, salt och peppar.
4
Servera med couscous, gärna fullkornscouscous, blandad med fetaost och tomater. Garnera med en kvist färsk rosmarin.