Kyckling med paprikasås

Du behöver 250 g kycklingfilé salt och peppar 2 msk smör 0.5 st röd paprika 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 dl lätt...

Du behöver

  • 250 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kycklingfond
  • rosmarin

Till servering:

couscous med fetaost och tomat

Garnering:

färsk rosmarin

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i smör & rapsolja, ca 8 minuter per sida.

2
Hacka paprikan och skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det får färg.

3
Tillsätt crème fraiche, vatten och fond och koka i 5 minuter. Mixa såsen slät och smaka av med rosmarin, salt och peppar.

4
Servera med couscous, gärna fullkornscouscous, blandad med fetaost och tomater. Garnera med en kvist färsk rosmarin.

Scroll to Top