RECEPT FRÅN HJ

Krämig potatissallad

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 175 g haricots verts
  • 1 st hackad rödlök
  • 3 msk hackad gräslök
  • Dressing:

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk pressad citron
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 dl hackade örter
  • 1.5 dl rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 3 msk kapris
  • 1 dl fintärnad saltgurka
  • salt och nymald peppar

Gör så här

1

Mixa äggulor, citron, senap och örter med mixerstav i en hög smal skål. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vatten, kapris och gurka. Smaka av med salt och peppar.

2

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt kallna och skär i bitar.

3

Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, de får gärna ha lite tuggmotstånd kvar. Häll av kokvattnet och låt kallna. Dela eventuellt bönorna.

4

Vänd ner potatis och bönor i dressingen.

5

Lägg upp salladen och strö över hackad rödlök och gräslök.


Kommentar:
Den här krämiga varianten med senapsmajonnäs, örter, saltgurka och kapris är god till allt kallskuret, men även till varmrökt fisk. Majonnäsen kan göras i god tid och förvaras i kylen. Och potatisen kan kokas dagen före, sen är det snabbt gjort att blanda ihop strax före servering.


Recept