RECEPT FRÅN HJ

Bakad potatis med krämig skagenröra

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor djupfrysta eller färska
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0,5 dl vårlök finhackad
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt, cayennepeppar
  • 1 st citron i klyftor

Gör så här

1

Skala räkorna och spara ett par hela räkor till varje potatis. Hacka resten av räkorna grovt.

2

Bryt av fyra små dilltussar för dekoration. Vänd ner räkor, dillhack och vårlök i majonnäsen.

3

Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Garnera med dillkvistarna, citronklyftor och en rejäl klick löjrom eller annan rom.


Kommentar:
Godast blir röran med färska nyskalade räkor och hemmagjord majonnäs. Men det blir väldigt gott även med köpt majonnäs. Många gillar nyriven pepparrot i sin skagenröra, också finrivet citronskal smakar fint. Tips! Väljer du räkor i lake så låt dem rinna av väl annars kan röran bli blöt och tråkig.

Recept