Kotlettnoisette med svampsås

Du behöver 2 st fläskkotletter ca 1 1 2 tsk matfett salt svartpeppar, ingefära Svampsås: 100 g champinjoner 1 msk matfett 1 msk vetemjöl 2...

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter ca 1 1
  • 2 tsk matfett
  • salt svartpeppar, ingefära

Svampsås:

100 g champinjoner
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
salt svartpeppar
1 krm svampsoja

Servera med:

broccoli kokt
potatis ugnsrostad

Gör så här

1
Svampsås: Skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett tills det bildats en klar vätska, ca 5 minuter. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med matlagningsgrädde under omrörning. Sjud såsen i ca 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.

2
Torka av köttet och skär små snitt i fettkanten, så att kotletterna inte kupar sig under stekningen. Hetta upp en stekpanna med matfett och när det tystnat läggs köttet i. Salta och krydda köttet med svartpeppar och ingefära. Stek köttet, ca 3 minuter per sida. Servera köttet med svampsås, ugnsrostad potatis och kokt broccoli.

Scroll to Top