Kotlettgryta med apelsin och kanel

En spännande gryta med smak av Asien.

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1/2-1 st röd chili
  • 0.75 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl crème fraîche
  • 1.5 msk maizena för ljusa såser
  • 1 st apelsin
  • persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Gör några snitt i fettranden på kotletterna. Stek dem gyllene på båda sidorna, ca 3 minuter per sida, i lite matfett. Salt, peppra och strö över kanelen.

2
Häll vatten, smulad buljong, apelsinjuice och creme fraiche i en kastrull eller gryta.

3
Kärna ur och ta bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under omrörning.

4
Tillsätt kotletterna och låt allt puttra samman i ca 5 minuter. Strö över maizenaredningen och låt det koka 1 minut till. Smaka av.

5
Skala apelsinen och garnera med tunna skivor eller klyftor. Strö över klippt persilja. Bjud kokt ris eller couscous och kokt broccoli till.

Scroll to Top