Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2.5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1/2-1 st röd chili
- 0.75 dl koncentrerad apelsinjuice
- 1 dl crème fraîche
- 1.5 msk maizena för ljusa såser
- 1 st apelsin
- persilja klippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Gör några snitt i fettranden på kotletterna. Stek dem gyllene på båda sidorna, ca 3 minuter per sida, i lite matfett. Salt, peppra och strö över kanelen.
2
Häll vatten, smulad buljong, apelsinjuice och creme fraiche i en kastrull eller gryta.
3
Kärna ur och ta bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under omrörning.
4
Tillsätt kotletterna och låt allt puttra samman i ca 5 minuter. Strö över maizenaredningen och låt det koka 1 minut till. Smaka av.
5
Skala apelsinen och garnera med tunna skivor eller klyftor. Strö över klippt persilja. Bjud kokt ris eller couscous och kokt broccoli till.