Kotlett med ädelostsås

Du behöver 2 st kotletter salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 dl vatten 1 dl grädde valfri fetthalt 1 msk kalvfond 70...

Du behöver

  • 2 st kotletter
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde valfri fetthalt
  • 1 msk kalvfond
  • 70 g ädelost
  • 2 msk hackad persilja

Servera med:

potatisklyftor rödbetor och morötter

Gör så här

1
Krydda kotletterna med salt och peppar, och stek i en stekpanna med smör 5 minuter per sida.

2
Ta upp och håll dem varma. Skölj av stekpannan hastigt. Häll i vatten, grädde och fond, och koka i 5 minuter.

3
Smula i osten och låt den smälta. Strö över persilja och smaka av med peppar. Servera såsen till kotletterna med rostade potatisklyftor, rödbetor och morötter.

Scroll to Top