Du behöver
- 1.5 dl risoni
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st fänkål
- 0.5 st zucchini
- 1 msk olja
- 1 st burk krossade tomater
- 1 msk kycklingfond
- 4 st soltorkade tomater i olja
- 2 st chorizokorvar
- strösocker
- peppar
- 1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
1
Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla fänkålen och zucchinin.
2
Fräs allt i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater och fond, och låt koka i 5 minuter.
3
Lägg i strimlade soltorkade tomater och skivad korv, och koka i 5 minuter. Smaka av med socker, peppar och vinäger. Servera korvgrytan med risonin.