RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med Nutellafrosting

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 125 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rismjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Nutellafrosting:

  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 200 g färskost
  • 100 g nutella nöt- och chokladkräm
  • Garnera med:

  • kokoschips
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.

2

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda vaniljsocker, rismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt smör- och chokladblandningen.

3

Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Strö kokosflingor på kanterna. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kallna.

4

Nutellafrosting: Vispa rumsvarmt smör och florsocker poröst. Vispa i färskost och Nutella till en fluffig glasyr. Bred eller spritsa den på kakan och garnera med kokoschips. Servera resten av frostingen bredvid kakan.


Recept