Kasslergratäng I

Du behöver 400 g kassler benfri 2 st äpplen syrliga 1 st gul lök 1 msk örter franska 2.5 dl matlagningsgrädde 1.5 dl mjölk 1.5...

Du behöver

  • 400 g kassler benfri
  • 2 st äpplen syrliga
  • 1 st gul lök
  • 1 msk örter franska
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm peppar
  • 1 dl västerbottensost
  • 0.5 dl ströbröd

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva kasslern. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i ganska tunna klyftor. Skala och skiva löken.

2
Bottna en smord eldfast form med lök och äpple. Lägg kasslerskivorna ovanpå och strö över franska örter.

3
Blanda samman matlagningsgrädden med mjöl, senap, pressad vitlök och peppar. Häll det över kasslern.

4
Blanda samman osten med ströbröd och fördela det över kasslern.

5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills osten har fått fin färg.

Scroll to Top