RECEPT FRÅN HJ

Kardemummafondant

De här ljuvligt kladdiga kakorna är som någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Servera dem varma och nygräddade tillsammans med en klick grädde eller crème fraiche och frukt och bär.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
6 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 250 gram mörk choklad 70% kakao
  • 250 gram smör
  • 4 stycken äggulor
  • 4 stycken ägg
  • 1 deciliter rörsocker
  • 2 teskedar kardemumma nystött
  • 1 kryddmått salt
  • 1 deciliter vetemjöl
  • Servera med:

  • vispgrädde eller crème fraiche
  • granatäppelkärnor fikonklyftor, färska bär
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 1 1/2– 2 dl.

2

Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.

3

Rör ihop äggulor, ägg, socker, kardemumma och salt för hand utan att slå in luft.

4

Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen. Blanda chokladsmeten och äggvispet.

5

Häll smeten till 3/4 i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Fondanten ska fortfarande vara kladdig inuti. Servera dem nygräddade tillsammans med en klick grädde eller crème fraiche och frukt och bär.


Recept