RECEPT FRÅN HJ

Kanelbriochebullar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk 37°
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 250 g smör rumsvarmt
  • 14 dl vetemjöl ca
  • Fyllning:

  • 200 g mandelmassa
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kanel
  • Pensling:

  • ägg
  • pärlsocker
  • äppelmos
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål och häll på mjölk, 37° och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, smöret i klickar och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, gärna i maskin tills den är smidig. Låt jäsa övertäckt i 1–1 1/2 timme.

2

Riv mandelmassan och rör den smidig med smör, vaniljsocker och kanel.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta 50x30 cm och bred på fyllning. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och spritsa i äppelmos i mitten. Strö över pärlsocker och grädda i ca 10 minuter.


Recept