Du behöver
- 500 g högrev benfritt
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl rödvin
- 2 dl köttbuljong
- 2 krm svartpeppar mellanmalen
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk timjan
- 1 st squash
- 200 g champinjoner färska
- 140 g bacon
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm stora. Skala och grovhacka löken. Skala morötter och palsternackor. Skär dem i slantar.
2
Bryn köttet i omgångar i lite matfett. Lägg över det i en stekgryta. Bryn löken i matfett tills den är mjuk och glansig. Lägg över den i stekgrytan.
3
Tillsätt morötter, palsternacka, tomatpuré, rödvin, salt, peppar och timjan. Låt allt puttra under lock ca 50-60 minuter.
4
Skär squashen i tärningar. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs svamp, bacon och squash i lite matfett en stund.
5
Lägg ner fräset i stekgrytan och låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter. Smaka av.
6
Bjud potatis eller ris och tapenade och oliver till.