Du behöver
- 50 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 11 dl vetemjöl
- 1.25 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 200 g smör
Fyllning:
150 g smör
1.5 dl farinsocker
100 g hasselnötter
1.5 msk vaniljsocker
Pensling:
ägg
farinsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Använd gärna matberedaren. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver, ägg och salt, och arbeta ihop till en deg. Klicka i rumsvarmt smör och arbeta degen ca 10 minuter. Låt degen vila i 10 minuter.
2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, farinsocker, finhackade nötter och vaniljsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Dela degen i två bitar och kavla ut bitarna till avlånga plattor. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 1 timme.
4
Pensla snäckorna med uppvispat ägg och strö på farinsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.