Hasselnötssnäckor

Du behöver 50 g jäst 2.5 dl mjölk 11 dl vetemjöl 1.25 dl strösocker 1 msk bakpulver 2 st ägg 1 tsk salt 200 g...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör

Fyllning:

150 g smör
1.5 dl farinsocker
100 g hasselnötter
1.5 msk vaniljsocker

Pensling:

ägg
farinsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Använd gärna matberedaren. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver, ägg och salt, och arbeta ihop till en deg. Klicka i rumsvarmt smör och arbeta degen ca 10 minuter. Låt degen vila i 10 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, farinsocker, finhackade nötter och vaniljsocker.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Dela degen i två bitar och kavla ut bitarna till avlånga plattor. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 1 timme.

4
Pensla snäckorna med uppvispat ägg och strö på farinsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

Scroll to Top