RECEPT FRÅN HJ

Fylld lövbiff med stekt lök och ugnspotatis

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 3 st lövbiff beroende på storlek
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett
  • Fyllning:

  • 0.5 dl smältost på tub, tomatost med feta
  • 75 g fetaost
  • Stekt lök:

  • 1 st lök stor gul
  • 0.5 dl vatten
  • Servera med:

  • broccoli kokt
  • potatisklyftor se nedan

Gör så här

1
Torka av köttet och lägg det på ett smörpapper. Salta och peppra.
2
Fyllning: Blanda tomatosten och fetosten. Mosa samman med en gaffel. Lägg en klick av fyllning på ena sidan av köttet och vik det dubbelt. Tryck till i kanterna. Stek köttet i brynt matfett, ca 1 minut per sida. Ta upp köttet.
3
Stekt lök: Skala och skiva löken och den i stekpannan med 1/2 dl vatten. Rör om under tiden löken steks gyllenbrun. Servera lövbiffarna med stekta lök, broccoli och ugnstekta potatisklyftor.
4
Ugnstekta potatisklyftor: Skala, skölj och klyfta 6 fasta potatisar och lägg dem på plåt med bak-plåtspapper. Pensla över lite flytande matfett och krydda med flingsalt. Stek mitt i ugnen på 225º i ca 20 minuter tills potatisen får fin färg och är mjuk.

Recept