Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt peppar
- 3 msk smör eller margarin
- 150 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl steksky
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
Ugn: 175º
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i en stek-panna med 1 msk smör. Koka ur pannan med 1 dl vatten och spara till såsen.
2
Stek klart i ugnen i ca 20 minuter tills köttets innertemperatur är 67º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.
3
Dela champinjonerna i kvartar och skala och hacka löken. Fräs i en kastrull med resten av smöret. Strö över mjöl och rör om.
4
Späd med sky, grädde, mjölk och fond. Koka ihop i 5 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar.
5
Lägg upp köttet och skeda såsen över. Servera med potatiskorgarna.