Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
- 1 tsk curry röd
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kalvfond
- 2 msk mango chutney
- 1 tsk maizena redning
- 100 g gorgonzola
Servera med:
klyftpotatis eller ris
Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i 2 cm breda skivor. Krydda med salt och peppar och stek dem i en stekpanna med smör. Strö över curry. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
2
Kärna ur och tärna paprikorna, och fräs dem i en stekpanna med smör. Späd med grädde och fond och rör i mango chutney. Koka i 5 minuter.
3
Skeda såsen över köttet och lägg en klick gorgonzola på varje köttbit. Gratinera i ca 8 minuter tills osten börjar smälta. Servera med klyftpotatis eller ris.