Fläskfilé gorgonzola

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 2 msk smör eller margarin 1 tsk curry röd 1 st grön paprika 1 st röd paprika...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry röd
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk maizena redning
  • 100 g gorgonzola

Servera med:

klyftpotatis eller ris

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i 2 cm breda skivor. Krydda med salt och peppar och stek dem i en stekpanna med smör. Strö över curry. Lägg över köttet i en ugnsfast form.

2
Kärna ur och tärna paprikorna, och fräs dem i en stekpanna med smör. Späd med grädde och fond och rör i mango chutney. Koka i 5 minuter.

3
Skeda såsen över köttet och lägg en klick gorgonzola på varje köttbit. Gratinera i ca 8 minuter tills osten börjar smälta. Servera med klyftpotatis eller ris.

Scroll to Top