Du behöver
Brödet räcker till en tårta som det blir 10-12 bitar av
Det här behövs till brödet:
9 dl vetemjöl ca 540 g
1 dl grahamsmjöl ca 60 g
1.5 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk smör- & rapsolja Arla
4.5 dl mjölk 37º
50 g jäst
Ugn: 225º
Fyllning 1:
2 burk tonfisk i vatten
3 st ägg hårdkokta och hackade
0.5 dl lättmajonnäs
1 dl keso naturell mini
2 msk chilisås
0.5 dl hackad dill
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
0.5 krm kajennpeppar
Fyllning 2:
2 st morötter grovrivna
2 st syrliga äpplen grovrivna
1 st röd paprika tärnad
0.5 dl lättmajonnäs
1.5 dl matyoghurt
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk citron pressad saft
1 tsk citronskal rivet
Ostkräm:
500 g mascarponeost
1 dl minifraiche
0.5 dl citron pressad saft
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
Garnering:
1 st isbergssalladhuvud finstrimlad
12 skiva lufttorkad skinka
1.5 dl svarta oliver
rädisor hackade
färsk basilika
Gör så här
Gör så här för att göra brödet: Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren.
Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja.
Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen kraftigt i minst 2 minuter.
Smörj en rektangulär form, ca 25×30 cm, med smör. Ta upp degen ur beredningsskålen och platta ut den i formen med mjölade händer.
Täck med bakduk och låt brödet jäsa, ca 20 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt det kallna på galler. Skär sedan bort kanterna och dela brödet i tre bottnar.
Fyllning: Blanda fyllningarna och bred fyllning 1 på understa brödlagret och fyllning 2 i nästa. Lägg bröd överst.
Blanda mascarponeost med minifraiche, citronsaft, salt och peppar till ostkrämen.
Bred ostkrämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda smörgåstårtan.
Garnera tårtan som på bilden.