RECEPT FRÅN HJ

Dubbla favoriter

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
25 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad finhackad
  • Smörkräm:

  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 st apelsin rivet skal
  • Garnera med:

  • smält smör
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blan- da i mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och finhackad choklad. Arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Forma degen till två rullar, 3 cm i diameter ochlåtvilaikylientim- me. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter och låt kallna.

3

Smörkräm: Vispa rumsvarmt smör och florsocker i en skål. Rör i apelsinskal. Lägg ihop kakorna med kräm mellan. Garnera med en klick smält choklad.


Recept