RECEPT FRÅN HJ

Dubbla chokladkakor

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
25 stycken

Du behöver

  • 175 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 180 g glutenfri mjölmix
  • 2 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad 50%
  • Fyllning:

  • 50 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g färskost
  • 2 msk kakao
  • Garnera med:

  • vit choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i farinsocker och ägg. Blanda mjölmix, kakao och bakpulver i en skål och rör i smörblandningen.

2

Hacka chokladen fint och rör ner i smeten. Klicka ut små kakor med hjälp av två teskedar på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda mitt i ugnen, 12 minuter. Låt kallna.

3

Fyllning: Vispa rumsvarmt smör med elvisp. Blanda i florsocker, vaniljsocker och färskost, och vispa det till smidig konsistens. Dela upp fyllningen i två skålar. Blanda i kakao i den ena skålen.

4

Lägg ihop kakorna två och två med fyllning mellan. Garnera med smält vit choklad.


Recept