Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 st morötter
- 300 g kycklingfilé eller lårfilé
- 1 st gul lök
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk maizena redning ljus
- salt och peppar
- 2 msk hackad dill
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten, buljongtärning, vinäger, morötter och lök i bitar. Dela filéerna i bitar och koka i 5 minuter.
2
Ta upp kyckling, morötter och lök ur buljongen och koka ihop 2 dl av buljongen något.
3
Tillsätt grädde och koka upp. Red av med redning och koka i 3 minuter.
4
Smaka av såsen med salt och peppar, och eventuellt mer vinäger och kanske socker. Lägg i kyckling, morötter, lök och dill och koka upp. Servera med kokt potatis.