RECEPT FRÅN HJ

Crêpes med Nutella och banan

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 stycken

Du behöver

    Smet:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk rörsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5 dl standardmjölk
  • 4 st ägg
  • 25 g smält smör
  • smör till stekning
  • Fyllning:

  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl nutella
  • 3 st bananer
  • Servera med:

  • florsocker
  • vaniljglass

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa slätt igen. Rör ner det smälta, avsvalnade smöret.

2

Låt smeten dra cirka 1 timme. Vispa upp smeten.

3

Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll i cirka 3/4 dl smet. Vicka pannan så det blir en tunn pannkaka.

4

Stek till crêpes på båda sidor på medelstark värme.

5

Fyllning: Rosta hasselnötterna i en torr och het panna. Gnugga bort skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.

6

Bred Nutella över pannkakorna. Lägg skivad banan i ena hörnet på pannkakorna. Strö på nötterna, men spar lite till garnering. Vik över pannkakan två gånger, så det bildas en trekant.

7

Pudra över florsocker och strö på resten av hasselnötterna. Servera med vaniljglass.


Kommentar:
Sötchock som gör att även vi vuxna blir barn på nytt – för vem älskar inte Nutella? Det går också bra att värma dessa crêpes försiktigt i ugnen på 200 grader några minuter. Tänk då på att de endast ska bli ljumna så att bananen inte blir mosig.

Recept