Crème brûlée med blåbär

Du behöver 4 st äggulor 0.5 dl strösocker 0.5 st vaniljstång 3 dl vispgrädde 0.5 dl mjölk 0.75 dl blåbär frysta 4 msk strösocker Garnera...

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.75 dl blåbär frysta
  • 4 msk strösocker

Garnera med:

blåbär

Ugn: 125º

Gör så här

1
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något. Vispa ner i äggsmeten.

2
Häll smeten i smorda portionsformar och grädda i vattenbad i 1 1/2 timme tills krämen stannat. Blanda bären med 1 msk av sockret.

3
Tryck ner bären mitt i bruléerna och låt kallna. Strö över ett tunt lager socker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen i 250º. Garnera med blåbär.

Scroll to Top