Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl rörsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 1 msk vatten
Fyllning:
1 dl hasselnötter
2 dl nutella hasselnöts- och chokladkräm
Ugn: 250º
ca 10 skivor
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, och tillsätt det tillsammans och vattnet till äggsmeten.
2
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter.
3
Strö lite rörsocker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under plåten.
4
Fyllning: Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen, ca 5 minuter. Gnugga av skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna. Bred hasselnöts- och chokladkräm över kakan och strö på nötter. Rulla ihop från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret. Förvara i kylen, med skarven ner.