Chokladmoussetårta

Här har vi valt vit choklad men du kan göra tårtan med ljus blockchoklad om du fördrar det.

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • apelsin rivet skal av 1

Chokladmousse:

200 g blockchoklad vit
2 3/4 dl vispgrädde
2 st ägg eller 1 stort
1 dl kesella

Garnering:

bär myntablad

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 8 bitar:

Gör så här

1
Finhacka mandeln. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelhack och rivet apelsinskal.

2
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.

3
Dela chokladen i mindre bitar och smält den bara precis i vattenbad (vit choklad är mer känslig för värme). Vispa upp äggen och rör ner chokladen i dem under kraftig omrörning.

4
Vispa grädden. Rör ner kesella i chokladensmeten och rör till sist ner grädden.

5
Bred chokladsmeten över kakan och ställ den kallt att stelna. Tag bort formens kant och fördela bär eller frukt och myntablad på tårtan.

Scroll to Top