RECEPT FRÅN HJ

Chokladkaka med jordnötstäcke

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordnötstäcke:

  • 100 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 burk jordnötssmör crunchy, 340 g
  • Topping:

  • choklad hackad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker och ägg. Blanda väl.

2

Sikta i mjöl, kakao och vaniljsocker och blanda till en smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna.

3

Jordnötstäcke: Smält smöret i en kastrull. Blanda med florsocker och jordnötssmör. Bred smeten över kakan och stör över hackad choklad och jordnötter.


Kommentar:
Kladdkaka går alltid hem och jordnötter går alltid hem. Här är en kladdig kaka med ett härligt täcke av jordnötssmör. En perfekt kombination.

Recept