Du behöver

  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl kakao
  • 13 dl vetemjöl ca
  • Fyllning:

  • 40 g smör rumsvarmt
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl kakao
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • Garnering:

  • 1 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • kokosflingor
  • 100 g ljus choklad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Värm kokosmjölk och mjölk till 37°. Smula jästen i en skål och rör ut i mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt, kakao och mjöl. Arbeta degen smidig och blank. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

2

Rör ihop fyllningen.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en stor platta. Bred på fyllningen och vik över halva degen.

4

Skär i remsor och snurra till knutar. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensla bullarna med mjölk och grädda i ca 10 minuter. Koka ihop socker och vatten till en sockerlag. Pensla de nygräddade bullarna med sockerlagen och strö över kokos. Låt bullarna svalna och ringla över smält choklad.


Kommentar:
Kokosmjölk som degspad, mycket smör i degen. Chokladbullar med fyllig kakao- och kokossmak. Recept: Åsa Jansdotter

Recept