Blåbärspannkaka med kesogrädde

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 0.5 st kruskakli 2 tsk strösocker 0.5 tsk salt 5 dl mjölk 3 st stora ägg 2 msk smör 125...

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 st kruskakli
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 st stora ägg
  • 2 msk smör
  • 125 g blåbär
  • 0.5 dl strösocker

Servera med:

250 g keso
2 dl Vispad grädde
citronmeliss
florsocker

Ugn: 225º

Gör så här

1
Blanda mjöl och kruskakli i en bunke. Tillsätt socker, salt och hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.

2
Fördela i 6 smorda portionsformar. Strö över blåbär och socker. Grädda pannkakorna i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills de får fin färg.

3
Servera med keso blandad med vispad grädde. Dekorera med citron-meliss och pudra lätt med florsocker.

Scroll to Top