RECEPT FRÅN HJ

Avokadotoast med ägg och rädisa

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 4 skiva grovt bröd mörkt
  • 1 msk smör ca, mejerismör
  • 2 st avokado
  • 0.5 st citron
  • 4 st rädisor
  • 0.5 pkt smörgåskrasse
  • salt
  • svartpeppar nymald

Gör så här

1

Koka äggen i 7 minuter och kyl dem i kallt vatten. Skala och skiva dem.

2

Rosta det grova brödet och bred eventuellt lite smör på varje skiva.

3

Dela och kärna ur avokadon. Lossa fruktköttet från skalet med en sked. Skiva tunt. Fördela avokadon på bröden och pressa över lite citron. Lägg på ägg i skivor, tunt skivad rädisa och en liten bukett krasse.

4

Strö över lite salt och mal över rejält med svartpeppar.


Kommentar:
En härligt pigg macka med supernyttiga pålägg. Det är gott att rosta även riktigt grovt mörkt bröd, som får fina nötiga toner i smaken.

Recept