RECEPT FRÅN HJ

Apelsinsnittar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
42 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 175 gram smör
  • 2 deciliter strösocker
  • 3 stycken ägg
  • 3.5 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 styck apelsin Rivet skal (ca 1 msk) + 1/2 dl pressad apelsinsaft
  • Glasyr:

  • 5 deciliter florsocker
  • 2 matskedar vatten Cirka
  • Garnera med:

    Ugn: 175º

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner apelsinskal och apelsinsaft.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.

3

Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan. Låt stelna. Skär kakan i rutor och garnera med apelsinskal.


Recept