Äggroyal med rökt lax

Detta är en fast äggstanning som är god att servera kall i bitar eller i ski-vor. Garnera med kallrökt lax eller rökt lamm- eller viltkött.

Du behöver

  • 3 dl mjölk 3 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 8 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 400 g kallrökt lax

Garnera med:

färsk timjan

Ugn: 175°

Gör så här

1
Koka upp mjölk och grädde och låt svalna. Äggstanningen blir då helt slät utan blåsor.

2
Vispa samman ägg, gräddmjölk, salt och peppar, utan att vispa in för mycket luft.

3
Lägg gärna bakplåtspapper botten på en smord avlång glas- eller porslinsform som rymmer 1 1/2 l. Häll smeten i formen och grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna

4
Vänd upp äggstanningen på en skärbräda och skär i kuber eller skivor. Forma laxskivorna till rosor och lägg på kuberna. Garnera med timjan.

Scroll to Top