Fiskgratäng med svamp

Du behöver 600 g fiskfilé kolja eller annan vit fisk salt och peppar 1 msk matfett 200 g champinjoner 1 msk matfett 2 msk vetemjöl...

Du behöver

  • 600 g fiskfilé kolja eller annan vit fisk
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk matfett
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2 dl prästost riven lagrad

Servera med:

kokt ris
broccoli kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Salt och peppra. Smält smöret och pensla fisken. Täck formen med ett bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sila av och spara fiskspadet.

2
Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett, tills vätskan är genomskinlig. Rör ner mjöl och tillsätt mjölk och fiskspad under omrörning. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred såsen över fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med ris och broccoli.

Scroll to Top