Du behöver
- 600 g fiskfilé kolja eller annan vit fisk
- salt och peppar
- 1 msk matfett
- 200 g champinjoner
- 1 msk matfett
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- salt och peppar
- 2 dl prästost riven lagrad
Servera med:
kokt ris
broccoli kokt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Salt och peppra. Smält smöret och pensla fisken. Täck formen med ett bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sila av och spara fiskspadet.
2
Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett, tills vätskan är genomskinlig. Rör ner mjöl och tillsätt mjölk och fiskspad under omrörning. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Bred såsen över fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med ris och broccoli.