Edward Blom lanserar glögg: ”Maffig och mysig”

Edward Bloms eget glöggrecept är eldigt, intensivt och kryddoftande.

I samarbete med Saturnus har nu gastronomen Edward Blom tagit fram ett eget glöggrecept. Resultatet ska vara en starkvinsglögg som är ”vinig, eldig, intensiv och kryddbodsdoftande” enligt ett pressmeddelande.

– Jag har enormt starka åsikter om hur glögg ska smaka. Klassisk svensk glögg tycker jag alltid ska bestå av vin, sprit och kryddor. Riktig glögg måste innehålla sprit för att kunna brinna. I detta fall har vi valt att spetsa min glögg med en prima konjak. Det förstärker eldigheten och maffigheten i det hela. Rödvinet måste vara av god kvalitet. Därför har jag, tillsammans med Saturnus, varit oerhört noga med att ha ett bra rödvin i botten, säger Edward Blom i ett pressmeddelande. 

Glöggen har fått namnet ”Edward Bloms maffiga och mysiga glögg” och har kryddats med klassiska glöggkryddor som kanel, nejlika, ingefära, kardemumma och pomeranskal. Det har varit viktigt att hålla nere sockerhalten. 

– Glögg får absolut inte vara för söt, det är väldigt viktigt för mig. Man vill ju kunna dricka flera muggar utan att få sötchock. Jag är glad och stolt över att vi har lyckats få fram en glögg som smakar som den glögg jag lagar hemma åt mina gäster, säger Edward Blom.

”Edward Bloms maffiga och mysiga glögg” kan beställas hos Systembolaget från och med den 24 oktober. Flaskan är på 750 ml, alkoholhalten 15 procent och rekommenderat pris 99 kr. 

Scroll to Top